Aksaray İletişim Haberin Mutfağında

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, gerçekleştirilen mesleki gezi kapsamında Anadolu Ajansı (AA), Adalet Bakanlığı, TRT ve NTV Ankara Stüdyolarında haberciliği yerinde gözlemlediler.

Aksaray Üniversitesi Tanıtım ve Sosyal Medya Topluluğu tarafından organize edilen mesleki gezi kapsamında, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, Anadolu Ajansı (AA), Adalet Bakanlığı, TRT ve NTV Ankara Stüdyoları’na ziyarette bulundu. Geziye İletişim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Aksaray Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Yıldız da katıldı.

Adalet Bakanlığı’nda Basın Müşaviri olarak görev yapan ve Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ders veren Öğretim Görevlisi Tacettin Ural’ın mihmandarlığında gerçekleştirilen gezide, ilk olarak AA Genel Müdürlük Binası’na ziyarette bulunuldu. AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı tarafından ağırlanan öğrenciler, daha sonra AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu tarafından kabul edildi.

Anadolu Ajansı’nın tarihine yönelik öğrencileri bilgilendiren Mutanoğlu, AA'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920'de kurulduğunu belirterek, Türkiye'nin en köklü ve derinlikli haber kuruluşu olduğunu söyledi. Anadolu’daki gelişmeleri dünyaya, dünyadaki gelişmeleri Anadolu’ya aktaran AA’nın 6 Nisan 2020’de 100’üncü yılına gireceğini dile getiren Mutanoğlu, AA olarak dünyanın en etkin haber ajansları arasında yer almayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, AA'nın 13 dilde yayın yapan ve 36 ülkede ofisi bulunan büyük bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Mutanoğlu, AA tarafından oluşturulan haber içeriklerinin dünyanın yaklaşık yüzde 70’ine ulaştığını ifade etti.

“Merak duygusu, insanı gerçekten iyi bir gazeteci yapar”

Gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden ve öğrencilere gazetecilik mesleği hakkında tavsiyelerde bulunan Metin Mutanoğlu, “Bir gazetecinin en önemli hususiyeti meraktır. Merak duygusu insanı gerçekten iyi bir gazeteci yapar, çünkü merak duygunuz olursa okumaya başlarsınız. Merak duygunuz yoksa kafanız monotonlaşır, her gelen bilgiyi gerçek kabul edersiniz” dedi. Mutanoğlu, öğrencilere yeni medya ve iletişim sektöründeki gelişmeler kapsamında dijital, sosyal ve yeni medyaya yönelmelerini tavsiye etti.

Gezinin gerçekleştirilmesine öncülük eden Öğretim Görevlisi Ural ise, öğrenciler için bu tür mesleki gezilerin, gazetecilik tekniklerini sahada görmek açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Gezi, TRT ve NTV Ankara stüdyoları ile Adalet Bakanlığı’na gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından sona erdi.