İletişim Fakültesi Öğrencileri Farkındalık Kazandırma Eğitimi verdi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri tarafından ‘Medya Okuryazarlığı’ dersi kapsamında Aksaray Anaokulu’ndaki çocuklara ‘Farkındalık Kazandırma Eğitimi’ verildi.

‘Medya Okuryazarlığı’ dersi kapsamında ASÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ikinci sınıf öğrencileri tarafından Aksaray Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Aksaray Anaokulu’ndaki öğrencilere ‘Farkındalık Kazandırma Eğitimi’ verildi. İki gün süren eğitimde öğrenciler, engelli bireylere yönelik bilinç kazanma ve medya araçlarını doğru şekilde kullanma konularında bilgilendirildiler.

Farkındalık Kazandırma Eğitimi’nin ilk gününde engellilikle ilgili çizgi film gösterimi yapıldı. Ardından anaokulu öğrencilerine çizgi film özelinde engelli bireylere karşı nasıl doğru tutumlar sergilenebileceği anlatıldı. Eğitim, engelli bireylerin gündelik yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekme amacıyla Gazetecilik bölümü öğrencilerinin çocuklarla gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.

Anaokulu Öğrencilerine Medya Araçlarını Bilinçli Şekilde Kullanmanın Önemi Anlatıldı

Farkındalık Kazandırma Eğitimi’nin ikinci gününde ise kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kapağı tablet biçiminde tasarlanmış olan ‘Modern Mağara Çocuğu Tek’ adlı kitap okunarak anaokulu öğrencilerine medya araçlarına dair bazı sorular yöneltildi. Öğrenciler, sorulara verdikleri cevaplar doğrultusunda, telefon ve tableti nasıl bilinçli şekilde kullanacaklarına yönelik bilgilendirildi. Ayrıca Gazetecilik bölümü öğrencileri anaokulu öğrencileriyle yaptıkları söyleşide çizgi film izleme konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiği noktasında önemli tavsiyelerde bulundu.

İki gün süren eğitimlerin sonunda Aksaray Anaokulu Müdürü Esra Aslan ve okulda görev yapan öğretmenler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek ASÜ İletişim Fakültesi öğrencilerine ve etkinliğe öncülük eden Dr. Öğr. Üyesi Fadime Şimşek İşliyen’e teşekkür etti.

Gerçekleştirilen eğitimin önemine dair konuşan Dr. Öğr. Üyesi Fadime Şimşek İşliyen, çocukların çok küçük yaştan itibaren medya kullanıcısı olmaya başladığını bu nedenle medya okuryazarlığı dersinin anaokulu düzeyine dek indirilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Şimşek İşliyen, İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından verilen iki günlük eğitimlerin bu konuda atılan önemli bir adım olduğunu belirtti. Medya araçlarının doğru şekilde kullanılmasıyla çocuklara belirli konularda bilinç aşılanabileceğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Fadime Şimşek İşliyen, “Eğitimlerin ilk gününde kullandığımız çizgi film bunun en güzel örneklerinden biri. Dolayısıyla çocukların yaşına uygun olarak seçilen doğru içerikler, çocuklara önemli farkındalıklar kazandırabilir” dedi.