İletişim Tartışmaları'nda Küreselleşme Karşıtı Hareketler ve Sosyal Medya Konuşuldu

15 günde bir düzenlenen İletişim Tartışmaları’nın 2’ncisi, İletişim Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, küreselleşme karşıtı hareketler ve sosyal medya temaları işlendi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman’ın başkanlık ettiği toplantıda sunum yapan Araştırma Görevlisi Lütfü Pınar, daha önce yayınladığı makaleden tespitlere yer verdi. Küreselleşme karşıtı hareketlerin motivasyon kaynağının küreselleşmenin yol açtığı sorunlar olduğuna dikkat çeken Pınar, Dünya Sosyal Forumu’nun küresel kapitalist ve emperyalist örgütlere karşı ortaya çıktığını belirtti. “Bir toplumda demokrasinin, yurttaşlık bilincinin ve özgürlüklerin yerleşebilmesi için toplumsal hareketler ve medya büyük öneme sahiptir” diyen Pınar, “başka bir dünyayı” mümkün kılabilmek için kolektif bilinçle hareket eden ve medyayı etkin bir şekilde kullanan demokratik hareketlere ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Dünya Sosyal Forumu’nun gerek geleneksel medyayı gerekse yeni medyayı etkin bir biçimde kullanamadığını ortaya koyan Pınar, bunun sonucunda karşı hegemonik duruşun zayıfladığını sözlerine ekledi.