Küresel Koronavirüs Salgınına Karşı Sterilizasyon Tedbirleri Uygulanıyor

Derslikler, toplantı-konferans ve spor salonları, kütüphane, yemekhane, çalışma odaları, tuvalet ve lavabolar, laboratuvarlar… Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) küresel koronavirüs salgınına karşı önlemler kapsamındaki sterilizasyon çalışmaları devam ediyor.

ASÜ bünyesinde oluşturulan ekipler, merkez kampüs ve ilçelerdeki okullarda sterilizasyon çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda, toplu kullanıma açık olan mekânlar öncelikli olmak üzere, tüm bina ve kullanım alanları salgına karşı steril hale getiriliyor. 16 Mart 2020 tarihinden itibaren derslere ara verildiğini, bunun bir tatil değil, salgınla mücadele için bir yalıtım süreci olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla alakalı olarak devletimizin aldığı tüm kararları dikkatle takip ediyoruz. Biz de, salgın riskini en aza indirebilmek için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Sterilizasyon çalışmaları bu işin bir parçasını temsil ediyor. Oluşturduğumuz ekipler, belirlenen program dâhilinde, toplu kullanılan mekânlar başta olmak üzere diğer tüm noktalarda titiz şekilde hijyen çalışmalarını gerçekleştiriyor. Aksaray Belediyesi de bu çalışmalarımız kapsamında bizlere destek oluyor. Sayın Belediye Başkanımız Evren Dinçer nezdinde, tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

İletişim Fakültesi’nden Koronavirüs Önlemi

ASÜ bünyesinde başlatılan Koronavirüs salgınına karşı önlemler uygulanmaya devam ediliyor. Bu kapsamda İletişim Fakültesi binasında da sterilizasyon çalışmaları uygulandı. Akademik ve idari personel odaları ile ortak kullanım alanları dezenfekte edildi. Koronavirüse karşı alınan önlemler çerçevesinde İletişim Fakültesi bina girişine el dezenfekte aparatı yerleştirildi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman, tüm fakülte personelinin ve öğrencilerin salgın riskine karşı farkındalığının artması ve gerekli tedbirlerin uygulanması konusunda çalışmaların devam edeceğini dile getirildi. Prof. Dr. Altuntaş Duman; “Sağlıklı bir toplum en büyük temennimizdir. Dileriz bu sıkıntılı süreci en başarılı şekilde atlatırız” dedi.