Medya Temsilcilerine “Ortak Eğitim Programı” Anlatıldı

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi, “Ortak Eğitim Programı” ile ilgili medya kuruluşlarına bilgilendirme ziyareti gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Kanal 68 Yöneticisi Fatih Batı, Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Kara, Yeni Aksaray Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Südemen, Yenigün Gazetesi Yöneticisi Yaşar Karatay, Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bilal Bölükbaş, Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Recep Turan, 68 Haber ve Güncel Gazeteleri Yazı İşleri Müdürü Nazmi Çalışkan’la görüşmeler yapıldı. Ortak Eğitim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Melih Duman, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Veysel Çakmak, Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa İşliyen ve Öğretim Görevlisi Oğuzhan Demiray’ın yer aldığı ziyaretlerde, fakülte öğrencilerinin sahada çalışmasına olanak sağlayacak Ortak Eğitim Programı ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Koordinatör Duman, protokolün İletişim Fakültesi’nde 4’üncü sınıfa geçen ve not ortalaması 2.5’in üzerinde olan öğrencilere, son sınıfta sahada tam zamanlı olarak çalışma olanağı sağlayacağını, bu sayede öğrencilerin mesleği pratik ve uygulamalı olarak öğreneceklerini kaydetti.

Aksaray Medya yöneticileri de protokole tam destek vererek, protokolün hayata geçirilmesini sağlayan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’e teşekkür etti. Bu uygulamanın nitelikli gazeteciler yetişmesine olanak sağlayacağını ifade eden medya yöneticileri, şehir-üniversite işbirliği anlamında da oldukça faydalı olacağı kanaatinde olduklarını belirttiler.