Aksaray Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı
26.6.2026 16:20:00

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi, dört yıllık eğitimini tamamlayan öğrencilerini düzenlenen törenle uğurladı. Mezuniyette söz alan akademisyenler gençlere bilgi, ahlak ve okuma alışkanlığını öğütlerken, kırk yaşında yeniden öğrenci olan fakülte birincisi Hatice Kuşcalı'nın "öğrenmenin yaşı yok" mesajı duygusal anlara sahne oldu.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesi, 2025-2026 Akademik yılında eğitimini tamamlayan öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. ASÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erşan Sever, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çakmak, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sever, mezun olan öğrencileri tebrik ederek üniversite eğitiminin yalnızca bilgi edinmekten ibaret olmadığını vurguladı. Bu sürecin bireyin kendini tanıdığı, fikir dünyasını şekillendirdiği ve hayata hazırlandığı bir dönem olduğunu belirten Sever, yaşanan zorlukların kişisel gelişime katkı sağladığını ifade etti. Öğrencilere öğrenmekten ve araştırmaktan vazgeçmemelerini öğütleyen Sever, bilginin ancak ahlaki değerlerle birleştiğinde topluma fayda sağlayacağını dile getirerek gençlerden Türkiye'nin geleceğini bu anlayışla inşa etmelerini istedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çakmak ise konuşmasında ailelere ve akademisyenlere teşekkür ederek, mezunların sorgulayan, analiz yapabilen ve topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden bireyler olarak yetiştiğini söyledi. Mezunların bulundukları her ortamda Aksaray Üniversitesi'ni temsil edeceğini belirten Çakmak, gençlere okuma ve araştırma alışkanlığını sürdürmelerini, en az bir spor dalıyla ilgilenmelerini ve sanatsal faaliyetlere yönelmelerini tavsiye etti. Tüm bu uğraşların etik ve ahlaki değerler çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Törende fakülte birincisi olan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu Hatice Kuşcalı ise duygu dolu bir konuşma yaptı. Kırk yaşında yeniden öğrenci olmanın hikâyesini paylaşan Kuşcalı, eğitime başladığında çevresinden gelen tereddütlere bugün gururla cevap verebildiğini söyledi. Sınav stresi ve ailesine ayıramadığı zamana rağmen kendisini ayakta tutan gücün öğrenme arzusu ve yarım kalan hikâyesini tamamlama isteği olduğunu belirten Kuşcalı, elde ettiği derecenin sabrın, emeğin ve azmin bir sonucu olduğunu ifade etti. Hayallerini erteleyen herkese ilham olmak istediğini dile getiren Kuşcalı, ardından ismini fakülte kütüğüne çaktı.

Törende fakülte genelinde Hatice Kuşçalı birinci, Tuğçe Güloğlu ikinci, Zeynep Kiraz Karaer ve Zeynep Bayram ise üçüncü oldu. Bölüm bazında dereceye girenler ise şöyle sıralandı: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nde birincilik Hatice Kuşçalı'nın, ikincilik Tuğçe Güloğlu'nun, üçüncülük ise Zeynep Kiraz'ın oldu. Gazetecilik Bölümü'nde birinciliği Zeynep Bayram elde ederken, ikinciliği Ayna Berdiyava, üçüncülüğü ise İkra Nur Ünver kazandı.

Tören, dereceye giren öğrencilere plaketlerinin takdim edilmesi, mezunlara geçici diplomalarının verilmesi ve iletişim yemininin edilmesiyle devam etti. Öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasının ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla program sona erdi.

155