TRT ve İletişim Fakültesi İş Birliğiyle Düzenlenen “İletişim ve Medya Eğitimi” Programı Tamamlandı

TRT ve Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle hazırlanan “İletişim ve Medya Eğitimi” isimli çevrim içi eğitim programı 14, 15, 16 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Eğitim programına İletişim Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

TRT ile akademik dünya arasında bir köprü kurmak amacıyla düzenlenen “İletişim ve Medya Eğitimi” programı kapsamında, TRT’nin alanında uzman isimleri ile Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri üç gün süreyle bir araya geldi. Eğitim kapsamında spiker Selin Iğnak Özgür, video editörü Mert Celal Özkan, dijital kampanyalar uzmanı Sümeyye Olcay, editör Ogün Öcek, prodüktör Filiz Özdemir Arıcıoğlu ve editör Galip Eraydın eğitmen olarak katıldı. Ayrıca TRT İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığından Derya Gümüş ve Geleceğin İletişimcileri Yarışması Kurumsal İletişim Temsilcisi Nurten Erdem tarafından öğrencilere bilgi verildi.

Çok sayıda öğrencinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim programında, “TRT’de Kariyer Hayatı”, “Topluluk Karşısında Konuşma ve Etkili Hitabet”, “Temel Diksiyon Kuralları”, “Dijital Video Hikaye Anlatımı”, “Dijital İçerik Pazarlama”, “Dijital Medyada İçerik Yönetimi”, “Arama Motoru Optimizasyonu”, “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Tanıtımı”, “Radyo Yayıncılığı” ve “Uluslararası Habercilik” konu başlıkları hakkında eğitim verildi.

“Meslek uzmanları, mesleklerinin paha biçilemez bilgilerini aktardılar”

İletişim Fakültesi öğrencisi Bünyamin Ak, “Eğitim kapsamında, alanında uzman kişiler bizlere mesleklerinin paha biçilemez bilgilerini aktardılar. Üç gün süren eğitim kapsamında hemen her sorumuza yanıt bulduk. Hem bilgilendirici hem de eğlenceli bu eğitimin bizlere uzun dönemde katkı sunacağını düşünüyorum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Mezun olmadan önce saha tecrübesi hakkında önemli bilgilere sahip olduk”

Mezun olmadan önce saha tecrübesi hakkında önemli bilgilerin paylaşıldığını belirten İletişim Fakültesi öğrencisi Yaren Ünver, “TRT’deki uzman isimlerin tecrübelerini bizimle paylaşması kendimizi geliştirmemiz açısından bize olumlu katkı sağladı. Ayrıca eğitimin soru cevap şeklinde ilerlemesi eğitimden daha fazla verim ve keyif almamıza sebep oldu” ifadelerini kullandı.