11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü anısına “Geleceğe Nefes İnsanlığa Nefes” temasıyla düzenlenen fidan dikim etkinliğinde Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik ve idari personeli de yer aldı.
Aksaray Üniversitesi Kampüsü de 81 ilde eşzamanlı fidan dikimi için Aksaray içinde belirlenen lokasyonlardan biri olarak seçildi. Öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelin katıldığı ağaçlandırma çalışmasına ilgi büyüktü.
Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman girişimin önemini vurgulayarak, “Geleceğe bir 'nefes' olarak hizmet etmek için buradayız. Burada temelde kurulan şey, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine değerli bir yatırımdır. Sonuç olarak, ülke çapında yürütülen böylesine övgüye değer bir kampanyayı desteklemek de bizim için son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.
11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü'nü hasebiyle düzenlenen etkinliklerde yurt genelinde 7 milyar fidanın toprakla buluştuğu tahmin ediliyor.